brajsan

Alla inlägg den 18 juli 2012

Av mimmi - 18 juli 2012 09:38

Så sitter Svenssons därute i stuga å lägenhet å gnäller på dessa arbetare som kommit till Sverige för att jobba! Lägg av lägg ner... Det finns en anledning till att dom är här!!!


För det första så har vi arbetslöshet men uppenbarligen inga jobb som svensken vill ha/ta utan fortsätter sitta på arslet å håva bidrag... Sen för det andra så finns det faktiskt folk/företag som anställer dessa sk utländska arbetare! Hörde oxå på radion att Sverige nu blir tvungen att rekrytera arbetskraft i stor skala utomlands... Tänk efter... Hur fan, rent ut sagt, går det ihop då vi har arbetslöshet?


Ta jobben som finns era lata arslen! Ibland kan man kanske inte få sitt sk drömjobb (få förunnat) så det är bara att börja på ruta ett! Ta "skitjobb" (finns inga sådana i mina ögon) å börja jobba er uppåt... Det går faktiskt å dessutom så är det lättare att få jobb om man visar att man faktiskt är villig att jobba oavsett vilket jobb man har! Det visar på vilja... Att du inte ligger samhället till last! För vem/ vilken frisk människa vill ha in ett latarsle utan kämparanda in i sitt företag? 


På 50- å 60-talet fick norrland mer eller mindre tvingas flytta dit jobben fanns! Å det ska gudarna veta att många, däribland mina föräldrar, inte mådde speciellt bra men kämpade på både med jobb å att faktiskt acklimatisera sig! Vars finns den andan idag?

60- å 70-talet fick vi oxå rekrytera utomland men då fanns det överskott av jobb men ingen att anställa! Dom har oxå flyttat för att få jobb! Så för i hela friden... Flytta å rör på er! Finns dryga 3000 jobb i nya gruvan ovanför Kiruna tex... Ta chansen nu till ett jobb men oxå en ny upplevelse å livskvalitet! Skulle därmed oxå öka förståelsen för andra människor å situationer! Dom erbjuder dessutom en helt skälig lön 25-30 000... Å tycker man det är dåligt så är man ute å snedseglar! Ingånglön på den summan får du leta efter! Å du kan inte kräva så mycket heller... Lönen ökar med erfarenhet oxå... Vad har du å komma med som sitter på arslet å väntar på att det ska regna manna från himlen? Tro mig... Det kommer inte att hända :D


Vill dock poängtera att jag inte på nåt sätt stödjer den arbetskraft som kommer hit å bara är oärlig å sysslar med bedrägeri, dvs "lurar" folk å lovar att jobba å tar handpenning sen drar... Men det är långt ifrån alla!


Tack alla ni som faktiskt kommer hit till Sverige å vill jobba!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards